Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22
40 000 Čakovec

POKROVITELJI


PARTNERI
Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA d.o.o. kao organizacija koja vodi Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, organizira konferenciju pod nazivom TICTalk 2011: Inovacije za tehnološko-inovacijske centre. Konferencija će se održati 27. i 28 . rujna 2011. godine u Čakovcu.

Globalizacija, nove tehnologije i rast u uslužnom sektoru pridonose ubrzanim promjenama u poslovanju. Kako bi se ostvarila značajna postignuća u poslovnom svijetu, inovacija je postala nužna za gospodarstvo temeljeno na znanju. U skladu s time, organizacije u javnom i privatnom sektoru pokrenule su različite inicijative za razvoj metodologija i alata za podršku poduzetništvu i menadžmentu u području inovacija i transferu tehnologija.

Na konferenciji će biti predstavljeni novi koncepti razvoja tehnološko-inovacijskih centara i primjeri najboljih praksi iz zemalja Skandinavije, kao i Njemačke, Portugala i Španjolske, te njihove uloge u razvoju gospodarstva temeljenog na znanju. Također, bit će predstavljene tehnologije razvijene u Hrvatskoj, Njemačkoj, Skandinaviji, Španjolskoj i Portugalu. Cilj je organizatora upoznati relevantne domaće aktere s uspješnim europskim primjerima tehnološko-inovacijskih centara, potaknuti suradnju između uspješnih domaćih i međunarodnih tvrtki i znanstvenih institucija, te uspješne i na znanju temeljene europske tvrtke upoznati s mogućnostima ulaganja i razvoja tehnologija u Republici Hrvatskoj.

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o.
Bana Josipa Jelačića 22
HR-40 000 Čakovec
www.redea.hr